У 2022 році скасували ДПА, ЗНО та інші вступні випробування – Рада ухвалила закон

У 2022 році скасували ДПА, ЗНО та інші вступні випробування – Рада ухвалила закон

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає скасування складання Державної підсумкової атестації, Зовнішнього незалежного оцінювання, Єдиного вступного іспиту та Єдиного фахового вступного випробування у 2022 році.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм народного депутата із фракції "Голос" Ярослава Железняка, відповідний документ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері освіти" (№7132) підтримали 348 парламентаріїв.

Так, законом пропонується звільнити від проходження Державної підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році.

Окрім того, передбачається, що прийом до закладів фахової передвищої освіти та на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра здійснюється в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки України, без використання результатів Зовнішнього незалежного оцінювання, Єдиного вступного іспиту та Єдиного фахового вступного випробування.

Очікується, що реалізація законодавчого акту дозволить здійснити збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу, стимулювання до навчання в Україні, навіть у воєнний час, а також знизить соціальну напругу в суспільстві в частині підготовки та складання незалежних освітніх оцінювань та організації вступної кампанії у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-