Створюється міжнародна платформа для запобігання торгівлі людьми серед українських біженців

Створюється міжнародна платформа для запобігання торгівлі людьми серед українських біженців

Укрінформ
Міграційна поліція під егідою Європолу створює міжнародну інформаційну платформу для запобігання торгівлі людьми серед українських біженців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Телеграмі.

«Т.в.о. начальника Департаменту міграційної поліції Ігор Малахов ініціював створення комунікаційної платформи між поліцейськими підрозділами, які ведуть боротьбу з торгівлею людьми», - поінформували у відомстві.

Цей проєкт впроваджується спільно з правоохоронними органами Австрії, Болгарії, Іспанії, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії та Угорщини.

«Основна мета проєкту – запобігання трафікингу українців, спільне оперативне реагування на повідомлення щодо можливих фактів торгівлі людьми та повна взаємодія під час ідентифікації жертв торгівлі людьми», - йдеться в повідомленні.

За останніми даними, з початку повномасштабного російського вторгнення більш як 3,5 млн українців перетнули кордон із країнами Європейського Союзу та Молдовою.

Зазначається, що для підвищення рівня обізнаності переселенців та надання їм допомоги Департамент міграційної поліції залучив неурядові громадські організації.

У Нацполіції уточнили, що наразі не зафіксовано фактів втягнення українців у торгівлю людьми на території ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, Група експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми (GRETA) попередила про ризик того, що люди, які рятуються від війни в Україні, можуть стати жертвами торгівлі людьми. У Раді Європи підкреслили, що GRETA продовжує стежити за застосуванням Конвенції РЄ про боротьбу з торгівлею людьми, щоб гарантувати, що держави-учасниці Конвенції виконують свої зобов'язання щодо запобігання торгівлі людьми та боротьби з нею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-