Понад 300 онкохворих дітей переправили з України до клінік Європи, США і Канади

Понад 300 онкохворих дітей переправили з України до клінік Європи, США і Канади

Укрінформ
Більше 300 українських онкохворих дітей разом зі своїми близькими переїхали на лікування до клінік Європи, США та Канади.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська в інтерв’ю одному з популярних французьких друкованих видань – Le Parisien, повідомляє пресслужба глави держави.

Газета висвітлює події у Франції та світі з 1944 року, щоденний наклад видання – понад пів мільйона примірників.

Перша леді розповіла про координацію гуманітарної допомоги під час війни, співпрацю з дружинами президентів Польщі та Франції щодо організації порятунку онкохворих дітей.

За словами першої леді України, порятунок українських дітей, хворих на рак, – безпрецедентна акція, якої не було у світовій медичній практиці.

Олена Зеленська поінформувала, що завдяки спільним зусиллям лікарів з України та з-за кордону, громадських і благодійних організацій, міжнародних партнерів і волонтерів вдалося організувати «рейси життя», які дають змогу маленьким українцям разом із батьками потрапити в безпечні місця та продовжити лікування.

Зазначається, що вже відправлено шість груп пацієнтів, передбачено ще кілька рейсів, понад 300 дітей змогли продовжити лікування у клініках Європи, США та Канади.

«Дітки не розлучаються з близькими, їдуть разом. Адже онкологія – це особиста війна для кожної родини, яку спіткав рак. Уявіть: вони мають воювати на два фронти – із хворобою та воєнними обставинами. Це надважке випробування», – сказала дружина Президента.

Перша леді подякувала міжнародним партнерам і громадянам європейських країн, які прийняли українців, надали підтримку й допомогу.

Водночас вона вкотре закликала ОБСЄ, Червоний Хрест, ЮНІСЕФ та інші організації забезпечити в Україні справжні гуманітарні коридори.

Дружина Президента підкреслила, що понад 100 дітей загинули з початку війни, а понад 15 тис. немовлят народилися у підвалах, бомбосховищах, пологових будинках під обстрілами.

Вона також прокоментувала роботу із забезпечення українських лікарень інкубаторами для новонароджених. Перші два вже доправлені до Миколаївської обласної дитячої лікарні, на черзі – Харків.

«Уже не новина, що росіяни планово нищать і пошкоджують лікарні. І зараз мало того, що дітки мусять народжуватися в бомбосховищах, – їхньому життю загрожує відсутність електрики. Та що б не було з інфраструктурою, ми не дамо ворогу вбивати новонароджених українців», – наголосила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Офісу генерального прокурора, російські війська станом на ранок 23 березня вбили в Україні 121 дитину та більше 167 поранили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-