Ткаченко просить культурну спільноту світу допомогти звільнити директора Херсонського драмтеатру

Ткаченко просить культурну спільноту світу допомогти звільнити директора Херсонського драмтеатру

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав світову культурну спільноту докласти усіх зусиль для якнайшвидшого звільнення директора Херсонського обласного музично-драматичного театру Олександра Книги, якого сьогодні зранку викрали російські загарбники і вивезли у невідомому напрямку.

Про це Ткаченко написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні вранці російські терористи у притаманній ім фашистській манері викрали і вивезли у невідомому напрямку директора Херсонського обласного музично-драматичного театру і депутата Херсонської облради Олександра Книгу. Засновника одного з найвідоміших міжнародних театральниих фестивалів в Україні - «Мельпомена Таврії». Закликаємо світову культурну спільноту докласти усіх можливих і неможливих зусиль для його якнайшвидшого звільнення! Про це має знати увесь світ!» - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Олешківський міський голова Євген Рищук у відеозверненні у Фейсбуці повідомив, що російські агресори викрали гендиректора Херсонського облмуздрамтеатру, президента міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», голову Євразійської театральної асоціації Олександра Книгу і вивезли його у невідомому напрямі.

Раніше на Херсонщині російські загарбники викрали директора Чорнянського ліцею Таврійської міської ради Віктора Кудлая. Також серед зниклих – іспанський волонтер Маріо та активіст з Нової Каховки Сергій Цигіпа.

Напередодні повідомили про викрадення російським агресором старости Старої Збур’ївки та ще одного жителя Нової Збур’ївки. 22 березня, військовими рф зі свого помешкання було викрадено мешканця Каховки Миколу Шахаєва, 1985 року народження. Також 22 березня на вулиці військовими рф було викрадено каховчанина Ігоря Прусаєва, 1999 року народження.

Раніше російські загарбники відпустили каховського журналіста Олега Батуріна, доля якого була невідома з 12 березня. Він перебував у полоні майже вісім днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-