У МКІП пояснили, як протидіяти російським «вкидам» у соцмережах

У МКІП пояснили, як протидіяти російським «вкидам» у соцмережах

Інфографіка
Укрінформ
Центр стратегічних комунікацій разом із Міністерством культури та інформаційної політики розробили поради, як виявляти російські «вкиди» у соцмережах та протидіяти їм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП у Телеграмі.

«Окупанти продовжують атакувати на інформаційному фронті. Одним зі способів інфоудару є поширення фейків через зламані сторінки. Розбираємо приклад із нещодавнім зламом сторінки голови ДПСУ Сергія Дейнека. Русні вдалося не тільки зламати сторінку, але і розмістити там провокативний пост, за стилем схожий на автора. Багатьох в Україні це ввело в оману. Державний Центр стратегічних комунікацій разом з Міністерством культури та інформаційної політики розробили поради, як виявляти та протидіяти російським "вкидам" у соцмережах», - йдеться у повідомленні.

Так, фейковий пост буде написаний російською або ламаною українською, також відрізнятиметься від усіх інших постів у профілі людини.

При виявленні фейкового поста необхідно: повідомити у коментарях, що сторінка користувача може бути зламаною; зв’язатися з автором поста; надіслати скаргу на пост; дочекатися спростування допису від автора; не відправляти пост публічної особи до медіа, допоки не буде спростування від автора.

Щоб убезпечити себе від злому, потрібно: поставити для сторінок у соцмережах унікальні паролі; не переходити за сумнівними посиланнями та не відкривати файлів від невідомих людей; виставити двофакторну аутентифікацію в соцмережах в налаштуваннях.

Раніше голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко заявляв, що його сторінку у Фейсбуці зламали, щоб розмістити провокаційне повідомлення.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики створило сайт для фіксації злочинів росії проти культури, що буде використано як докази в Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-