На російських ЗМІ лежить пряма відповідальність за війну - європейські журналісти

На російських ЗМІ лежить пряма відповідальність за війну - європейські журналісти

Звернення
Укрінформ
На працівниках російських засобів масової інформації лежить пряма відповідальність за розв'язану путінським режимом війну проти України.

Про це йдеться у відкритому зверненні європейських журналістів та медіаасоціацій до російських пропагандистів, оприлюдненому у Фейсбуці головою Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком, передає Укрінформ.

«На вас - працівниках російських ЗМІ, лежить безпосередня та пряма відповідальність за розв'язану путінським режимом чергову війну. Ви довгі роки ігнорували важливий постулат журналістики - перевірку інформації. Ви транслювали брехню з кремля і ще розганяли її градус, влаштовуючи довгограючі псевдообговорення, при цьому не допускаючи жодного інакомислення по суті», - йдеться у зверненні.

Наголошується, що російські пропагандисти брехали росіянам про вторгнення військ рф до Грузії у 2008-му та про незаконний «референдум» у Криму. «І тепер від вас аудиторія чує про нацистів, що існують тільки в маніакальній свідомості одного химерного боягузливого ​​чоловічка, який заперся в глибокому бункері навіть від своїх спільників».

«Маячня та словоблуддя не завжди буквально тверезих та адекватних провладних представників видавалися вами за істину в останній інстанції. Тепер же кров дітей і людей похилого віку України, скалічені долі одурманених російських солдатів - і на вашій совісті», - наголошується у зверненні.

«Ви - прямі співучасники та пособники цього злочинного режиму. Будь ласка, не гайте час на марні ток-шоу та великі сюжети а-ля «як би нам уникнути санкцій». Кажіть прямо - через що ці санкції запроваджено. Не вистачає мужності - знову ж таки, відійдіть убік: візьміть лікарняні, вирушайте у відпустку, візьміть відпустку без утримання. Через пару тижнів люди, які залишилися без інформаційного дурману - наодинці з порожніми полицями - самі зроблять належні висновки», - наголошують європейські журналісти.

На думку авторів звернення, у російських пропагандистів сьогодні ще є можливість вийти з цієї пастки.

«Не перетворюйте ж своє життя, життя своїх батьків і дітей, життя всіх росіян на пекло. Зійдіть з цієї шаленої каруселі лицемірства, підлості та обману. Залишіть головного злочинця одного - під страхом неминучої відплати. Прямо зараз. Завтра може бути пізно», - наголошують журналісти.

Звернення підписали: голова білоруської асоціації журналістів Андрій Бастунець, президент Спілки журналістів Естонії Хелле Тійкмаа, голова Національної ради каналів громадського доступу (Німеччина) д-р Вольфганг Рессманн, голова Польської асоціації журналістів Кшиштоф Сковронський та інші.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-