Сербія прихистила близько 2,5 тисячі біженців з України

Сербія прихистила близько 2,5 тисячі біженців з України

Укрінформ
Через Республіку Сербія проїхало понад 13 тисяч громадян України, близько 2,5 тисячі із них Сербія прихистила на своїй території.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Телеграмі, розповідаючи про результати онлайн-зустрічі із Захисником громадян Сербії Зораном Пашалічем.

За її словами, Захисник громадян повідомив, що уважно слідкує за жахливими подіями в Україні, висловив співчуття усім, хто страждає зараз в Україні.

Водночас Денісова поінформувала колегу про гуманітарну ситуацію в Україні та свою діяльність в умовах воєнного стану.

“Обговорили питання додержання прав українських біженців. Наразі через Республіку Сербія проїхало понад 13 000 наших громадян, близько 2 500 з них знайшли прихисток на її території”, - зазначила Уповноважена ВР з прав людини.

За її словами, Пашаліч запевнив, що зробить усе можливе задля захисту прав та найбільш гуманного й «рідного» ставлення до громадян України на території Сербії.

“Висловила вдячність Захиснику громадян за його готовність надати сприяння у комунікації з іншими колегами-омбудсманами Балканського регіону для забезпечення дотримання прав громадян України, які вимушено переїхали до країн регіону”, - розповіла Денісова.

Повідомляється, що сторони домовились про подальшу співпрацю з метою забезпечення належних умов перебування українських біженців та недопущення потрапляння у ситуації торгівлі людьми.

Денісова відзначила, що Пашаліч запропонував розмістити номер гарячої лінії свого офісу, за якою громадяни України, які перебувають або планують прибути до Сербії, можуть з 08.00 до 22.00 отримати усю необхідну їм підтримку та допомогу +381648768505.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

За даними ООН, війна росії проти України змусила вже майже 3,5 млн людей залишити країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-