Радіаційний стан у Зоні відчуження може суттєво погіршитися

Радіаційний стан у Зоні відчуження може суттєво погіршитися

Укрінформ
За умов продовження існуючої ситуації у найближчому майбутньому радіаційний стан у Зоні відчуження та за її межами, включаючи не тільки Україну, а й інші держави, може суттєво погіршитися.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання України у Телеграмі.

Зазначається, що існує велика ймовірність того, що у весняно-літній період лісові пожежі у Зоні відчуження можуть досягнути максимально можливих меж, що призведе (за відсутності будь-яких протипожежних заходів) до практичного повного вигорання радіоактивно забруднених лісів у Зоні відчуження і, відповідно, до значного погіршення радіаційного стану в Україні та в усій Європі.

У Держатомрегулюванні наголошують, що пожежні служби, які займаються гасінням лісових пожеж у Зоні відчуження, не мають можливості виконувати свої функції.

Крім цього, на даний час автоматизована система контролю радіаційного стану в Зоні відчуження не працює. Відсутні дані про поточний стан радіаційного забруднення навколишнього середовища в Зоні відчуження, що унеможливлює адекватне реагування на загрози погіршення радіаційної ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, ЧАЕС була захоплена російськими військами ще в перший день агресії - 24 лютого.

У неділю 20 березня наприкінці дня було проведено часткову ротацію персоналу Чорнобильської атомної електростанції та евакуацію осіб, які перебували на території тимчасово загарбаної російськими військами станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-