Нацслужба здоров'я дала роз'яснення щодо допомоги вагітним під час війни

Нацслужба здоров'я дала роз'яснення щодо допомоги вагітним під час війни

Укрінформ
Національна служба здоров’я України дала роз’яснення, де спостерігатися вагітним та отримувати медичну допомогу при пологах в умовах воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це НСЗУ повідомила у Телеграмі.

«Жінки, які переїхали в інші регіони країни через бойові дії, можуть отримати необхідну їм медичну допомогу безоплатно. Це стосується і тих, хто залишився в регіонах, де доступ до меддопомоги ускладнений через бойові дії, і є необхідність змінити лікарню», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що незалежно від терміну вагітності, а також того, чи ставала вагітна раніше на облік, вона може обрати будь-яку найближчу лікарню, яка надає медичну допомогу за пакетом "Ведення вагітності в амбулаторних умовах", та розраховувати на медичний супровід безоплатно.

Щоб знайти ці заклади, треба зателефонувати до контакт-центру НСЗУ 16-77. Оператори допоможуть знайти найближчу лікарню. Звернутися можна без направлення, якщо є декларація з лікарем первинки. Направлення може бути як електронним, так і паперовим.

Також зазначається, що в умовах воєнного стану лікарі готові йти назустріч пацієнтам і приймати їх без направлення.

Більше інформації тут.

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба здоров’я України виплатила 323 лікарням більше 646 млн грн за медичну допомогу, надану жінкам при пологах у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-