Україна не полишить спроб евакуювати людей з «гарячих точок» - Зеленський

Україна не полишить спроб евакуювати людей з «гарячих точок» - Зеленський

Відео
Укрінформ
Через обстріли російських військових не вдалося евакуювати людей з Бородянки Київської області, однак держава не полишить цих спроб.

Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«У суботу працювали вісім гуманітарних коридорів. Вдалося врятувати 6623 людини. Через обстріли окупантів нам не вдалося забрати людей з Бородянки Київської області. Але ми не полишимо цих спроб. З Бервиці, Бучі, Богданівки евакуювали українців до Броварів. З Лисичанська, Попасної, Сєвєродонецька й Рубіжного Луганської області забирали людей до Бахмута. Вдалося виїхати й понад 4000 маріупольців у Запоріжжя», - сказав Зеленський.

При цьому він зауважив, що не вдалося доставити гуманітарний вантаж у міста Херсонської області.

«Російські війська заблокували рух нашої колони. Навіщо? Їхня мета не змінилася – так само намагаються зображати у своїй пропаганді, ніби Україна полишила громадян без найнеобхіднішого. Ніби росія їх від чогось постійно рятує», - зазначив Президент.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-