Із Запоріжжя до Бердянська виїхали автобуси для евакуації маріупольців

Із Запоріжжя до Бердянська виїхали автобуси для евакуації маріупольців

Укрінформ
Із Запоріжжя до Бердянська виїхали автобуси для евакуації мирних мешканців Маріуполя, які самостійно на автомобілях виїхали зі заблокованого міста.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Із Запоріжжя до Бердянська виїхали автобуси для евакуації маріупольців. Зараз до Бердянська прямує п’ять автобусів та дві вантажівки з продуктами. Автобуси зможуть забрати маріупольців, які своїми силами змогли виїхати з Маріуполя і зараз перебувають у Бердянську», - написав очільник області.

Він зазначив, що за сьогодні колона має дістатися місця і завтра планується розпочати евакуацію людей.

Крім того, курсують автобуси, які малими групами перевозять маріупольців із Мангуша до Бердянська.

«У будь-який спосіб намагаємося допомогти людям вирватися із пекла, на яке перетворили Маріуполь російські окупанти», - запевнив Кириленко.

Як повідомлялося, російськи загарбники спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня 2 187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

З постійно обстрілюваного російським агресором Маріуполя 16-17 березня змогли виїхати на власних автомобілях близько 35 тис. цивільних.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Міжнародний суд ООН 16 березня зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-