CERT-UA попереджає про шкідливі е-листи на адреси держорганів

CERT-UA попереджає про шкідливі е-листи на адреси держорганів

Укрінформ
Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA попереджає про поширення електронних листів зі шкідливим програмним забезпеченням.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CERT-UA.

Команда CERT-UA отримала повідомлення від суб'єкта координації про розповсюдження електронних листів серед державних органів України.

З'ясувалося, що в додатку до листа знаходиться архів "501_25_103.zip", який містить одноіменний файл-ярлик.

У разі відкриття LNK-файлу на комп'ютер завантажується та виконується HTA-файл. Останній містить VBScript-код, що забезпечує завантаження й декодування файлу-приманки та шкідливої програми LoadEdge, через яку відбувається ураження комп'ютера іншими шкідливими програмами з арсеналу групи TunnelMole (DNS backdoor), RC2CL або іншими.

Активність асоційована з діяльністю групи UAC-0035 (InvisiMole).

Дата компіляції шкідливої програми LoadEdge - 24 лютого поточного року.

Виявлені також факти на підтвердження розробки шкідливої програми LoadEdge - щонайменше з лютого 2021 року.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-