Українські дипломати знайшли бабусю та онуку, яких окупанти  вивезли в Білорусь

Українські дипломати знайшли бабусю та онуку, яких окупанти вивезли в Білорусь

Укрінформ
Українські дипломати у Білорусі знайшли та вивезли на лікування за кордон бабусю та її п'ятирічну онуку, чию сімʼю обстріляли окупанти в Київській області, після чого їх двох вивезли до Білорусі.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема він розповів, що 28 лютого в Київській області російські військові обстріляли автомобіль з мирною сім’єю, яка намагалася виїхати з району бойових дій. Мати з батьком та 18-річний син загинули. Вижили бабуся та онука 5,5 років, яка отримала кульове поранення в голову. Окупанти вивезли їх до Білорусі.

«Наші консули їх знайшли. Дитину прооперували в одній з білоруських лікарень. У зв’язку зі втратою батьків, співробітниця консульського відділу посольства Мар’яна Боцвінюк оформила тимчасову опіку та посвідчення особи для повернення в Україну. Сьогодні дитину виписали з лікарні», - зазначив Кулеба.

Глава української дипломатії додав, що посольство орендувало реанімобіль, який відвіз бабусю та онуку за кордон, де дівчинка нині продовжує лікування. Стан дитини стабільний, загрози життю немає.

«Російська агресія принесла нашому народу горе, біль та сльози. Вона принесла звірство та воєнні злочини, масштабу яких світ не бачив багато десятиріч. Але війна також проявила все найкраще в нашому народі. Людяність та готовність до взаємодопомоги у складний час», - підкреслив міністр.

Він подякував консулам і посольству України, білоруським лікарям та волонтеру, який супроводив їх до кордону. Глава МЗС також наголосив, що українські консули докладають максимум зусиль для допомоги та захисту українців, які опинилися у важкому становищі за кордоном, навіть в таких ситуаціях як ця.

З 24 лютого російські війська в Україні обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Dmytro Kuleba 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-