Україна посилює роботу із визволення з полону захоплених громадян - Верещук

Україна посилює роботу із визволення з полону захоплених громадян - Верещук

Укрінформ
Україна посилює роботу з визволення захоплених в полон цивільних громадян.

Про це на брифінгу сказала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

«Ми посилюємо роботу по визволенню захоплених в полон цивільних громадян. Дніпроруденського міського голови Євгена Матвєєва, голови Мелітопольської районної ради Сергія Прийми, Іванківської міської голови Тетяни Свириденко, голови Щастинської міської цивільної адміністрації Володимира Тюріна, секретаря Скадовської міської ради Юрія Палюха, також рятувальника Олексія Данченка, який був заявлений у гуманітарному коридорі, що був погоджений сторонами, а також Червоним Хрестом", - сказала Верещук.

Як повідомлялося, 11 березня російські військові викрали мера Мелітополя Івана Федорова. Близько 10 загарбників увірвалися до кабінету очільника міста, натягнули йому на голову чорний пакет та відвезли на авто в невідомому напрямку.

16 березня Федорова звільнили з полону. Мер поспілкувався з Президентом України Володимиром Зеленським і заявив, що найближчим часом повернеться до виконання своїх обов’язків.

Згодом стало відомо, що його звільнили з полону внаслідок обміну на дев‘ять полонених військовослужбовців російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-