Українців попереджають про ворожий фейк щодо «швидкого усиновлення» сиріт

Українців попереджають про ворожий фейк щодо «швидкого усиновлення» сиріт

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України попереджає про поширення неправдивої інформації щодо швидкого усиновлення дітей-сиріт.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

"У соцмережах поширюється фото та відео врятованих сиріт. Ці матеріали супроводжуються закликом "швидко всиновити" та про готовність влади України передавати дітей-сиріт у "добрі руки", - ідеться у повідомленні.

У ЦПД застерігають, що "це - фейк! Він розрахований зробити з тих, хто готовий взяти дитину, у кращому разі - жертву шахраїв, у гіршому – порушників українського законодавства. Адже торгівля, передання або одержання дитини підпадають під дію ст. 146 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі на строк від 5 до 12 років".

"Україна не "роздає" дітей-сиріт! Якщо буде потрібна будь-яка допомога, про це повідомлять офіційно", - наголошують у Центрі.

У ЦПД нагадують, що "в Україні діє спрощена процедура, але не усиновлення, а опіки чи взяття під патронат. Процедури усиновлення, опіки або патронатного виховання є тривалими. Найпростішою є процедура патронату, але і вона вимагає щонайменше 7 документів і проходження спецнавчання".

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при РНБО заявив про загрозу потрапляння диверсантів на українську територію. На цей раз ворог знайшов "лазівку" з боку країн Європи. Вони заїжджають з посвідченнями журналістів відеоагентства Ruptly, а це - дочірня компанія Russia Today. Російська агенція відеоновин має офіс у Берліні. Вони можуть також мати назву "Канал Redfish" чи "Агенція Maffick".

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-