ОП опублікував роз’яснення про усиновлення та тимчасове влаштування дітей

ОП опублікував роз’яснення про усиновлення та тимчасове влаштування дітей

Укрінформ
Офіс Президента опублікував роз’яснення щодо тимчасового влаштування та усиновлення дітей.

Відповідна інфографіка розміщена на Телеграм-каналі ОП, повідомляє Укрінформ.

«Що таке усиновлення й тимчасове влаштування? Як відбуваються обидва процеси? Як українці та громадяни іноземних держав можуть тимчасово прихистити українських дітей? Подробиці – в інфографіці», - йдеться в повідомленні.

У матеріалах пояснюється, зокрема, що тимчасове влаштування можливе для дитини, яка залишена без батьківського піклування, місцезнаходження батьків або законних представників якої з’ясовується.

Усиновленою може бути дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування, та дитина, нотаріальну згоду на усиновлення якої надали батьки. При цьому дитина має в обов’язковому порядку перебувати на обліку з усиновлення.

Як повідомлялося, станом на ранок 16 березня від початку війни росії проти України від рук російських загарбників загинули вже 103 дитини.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-