Ліки для тиреоїдної терапії невдовзі будуть в аптеках — МОЗ

Ліки для тиреоїдної терапії невдовзі будуть в аптеках — МОЗ

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я працює над питанням відновлення асортименту препаратів для тиреоїдної терапії. Незабаром відповідні ліки з'являться в аптеках. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зазначається, що через великий ажіотаж, спричинений російськими воєнними діями, українці викупили в аптеках практично усі запаси препаратів, призначених для лікування захворювань щитовидної залози, зокрема медикаменти з діючою речовиною левотироксин.

«МОЗ разом з партнерами та дистриб’юторами працюють над відновленням аптечного асортименту ліків для тиреоїдної терапії. Зараз препарати перебувають на аптечних складах. Ці препарати будуть розвезені до аптек найближчим часом», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на складах компанії АСІНО знаходиться близько 300 тисяч упаковок еутироксу, а «Оптіма-Фарм» - 23,6 тисяч упаковок L-тироксину та 8,8 тисяч пачок еутироксу.

Також очікується поставка L-тироксину від компанії «Берлін-Хемі». Мова йде про близько 217 тисяч упаковок препарату різного дозування. 

Оперативно отримати інформацію про наявність препаратів для тиреоїдної терапії в аптечних закладах можна за допомогою сервісу Tabletki.ua. 

Як повідомляв Укрінформ, з початку війни станом на 14 березня медичним закладам, які надають екстрену, спеціалізовану та первинну медичну допомогу, виплачено понад 14 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-