Рада спростила варіант звільнення від військової служби осіб з інвалідністю

Рада спростила варіант звільнення від військової служби осіб з інвалідністю

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає спрощений варіант звільнення від військової служби осіб з інвалідністю та осіб, які доглядають за особами з інвалідністю і хворими дітьми.

Як передає Укрінформ, за ухвалення в цілому відповідного законопроєкту №7140 -1 проголосували 344 народних депутати.

"Перебування осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю зараз в Україні ускладнено тим, що практично всі бомбосховища та укриття є архітектурно недоступними для маломобільних груп населення. У населених пунктах ускладнено доступ до їжі, води та медичної допомоги. При цьому у багатоповерхівках з міркувань безпеки відключено ліфти. Такий стан справ обумовлює необхідність визначення на законодавчому рівні спрощеного варіанту звільнення від військової служби осіб з інвалідністю та осіб, які доглядають за такими особами з інвалідністю і хворими дітьми", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Так, звільняються від військової служби (строкової, під час особливого періоду та мобілізації) окремі категорії військовозобов’язаних із числа осіб з інвалідністю, а також тих, які доглядають за особами з інвалідністю та недієздатними, чи утримують дітей з інвалідністю, дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-