Уламок ракети, який потрапить на ЗАЕС, може спричинити ядерну катастрофу – Енергоатом

Уламок ракети, який потрапить на ЗАЕС, може спричинити ядерну катастрофу – Енергоатом

Укрінформ
Вже пішла 11 доба, як Запорізька АЕС була захоплена російськими окупаційними військами, тому будь-який уламок боєприпасу чи ракети, який потрапить туди, може спричинити ядерну катастрофу чи витік радіації.

Про це повідомив керівник ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін, передає Укрінформ.

«Вперше в історії мирної атомної енергії загарбники вторглися на територію атомної станції, захопили адміністративну будівлю та навчально-тренувальний центр. Це надзвичайно небезпечно, оскільки ЗАЕС має 6 енергоблоків, кожен потужністю 1000 МВт. Також там всередині зберігається велика кількість радіоактивних матеріалів та ядерного палива і знаходиться сховище відпрацьованого ядерного палива – з контейнерами з відпрацьованими паливними збірками», зазначив Котін.

За його словами, будь-який уламок боєприпасу чи ракети, який потрапить туди, може спричинити ядерну катастрофу чи витік радіації.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. Станцію штурмувала ворожа колона, в складі якої було близько 100 одиниць техніки. Під час штурму загинули три військовослужбовці Національної гвардії, ще двоє дістали поранення.

Днями на ЗАЕС прибули представники Росатома, серед них – колишні українські атомники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-