У поліції порадили українцям, як під час воєнного стану тримати бойовий дух

У поліції порадили українцям, як під час воєнного стану тримати бойовий дух

Укрінформ
Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький оприлюднив низку порад для громадян, які мають допомогти їм тримати бойовий дух в умовах воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це Білошицький поінформував у Фейсбуці.

«Між нами та руснею прірва. Ми зібрані та сильні, вони — деморалізовані та розбиті. У нашій боротьбі є сенс: ми захищаємо нашу землю та ідентичність, боремось за свободу та демократичне майбутнє. У русні сенсу немає, вони забиті брехнею. Даю психологічну зброю, яка зараз потрібна усім нам» - уточнив він.

Так, Білошицький радить людям застосовувати будь-які практики, які покращують їхній стан: молитву, медитацію, повторення позитивного твердження, культивування вдячності тощо.

Також він рекомендує громадянам бути активними, наскільки це можливо.

«Спробуйте знайти для себе діяльність, де зможете відчути себе корисними відповідно до умов, в яких ви зараз опинилися», - уточнив він.

Також Білошицький радить українцям будувати плани.

«Найважливіше питання до себе: що я маю робити: зараз; сьогодні; завтра; післязавтра і т.д. Це допоможе вашій свідомості зберігати віру в майбутнє та проявляти активність в стані «тут і зараз». Крім того, короткострокові плани дають відчуття контролю над ситуацією», - заявив він.

Також Білошицький радить тим людям, які мають роботу – продовжувати працювати. Він радить тим особам, які мають час та ресурси на волонтерську діяльність, сфокусуватися на чомусь одному і робити це добре. «Перебуваєте в укритті чи облозі — ваше завдання вижити», - поінформував Білошицький.

«Підкріплюйте віру. Вивчайте спроможності та успіхи нашої армії. Довіряйте офіційним джерелам та не ведіться на фейки. Підтримуйте та дозволяйте підтримати себе. Важливо не лише піклуватись про інших, але й дозволити піклуватись про вас», - уточнив він.

Білошицький також радить громадянам займатися візуалізацією майбутнього. «Не відкидайте плани на час після війни — вони даватимуть вам силу триматись», - зазначив правоохоронець.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-