В Україні оптимізують блокпости на дорогах – щоб зберегти час, пальне і нерви

В Україні оптимізують блокпости на дорогах – щоб зберегти час, пальне і нерви

Укрінформ
Національна поліція України, ЗСУ і територіальна оборона за підтримки профільних міністерств проводять оптимізацію кількості блокпостів на автошляхах України.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Урядовець уточнив, що до нього звертаються журналісти, волонтери йі інші громадяни зі скаргами на те, що на дорогах створено занадто багато блокпостів, а це ускладнює евакуацію людей з районів активних бойових дій і доставку гуманітарної допомоги.

«Наразі Національна поліція України та Збройні сили спільно з територіальною обороною та за підтримки профільних міністерств проводять оптимізацію кількості блокпостів на автошляхах України», - поінформував Монастирський.

Він додав, блокпост призначено для охорони важливих доріг, які ведуть до міст і населених пунктів, а також важливих інфраструктурних об’єктів. Міністр уточнив, що на блокпостах здійснюється контроль за рухом транспорту і людей, тому у воєнний час без них ніяк не обійтися.

«Вважаю цілком обґрунтованими перевірки документів і автотранспорту на в’їздах у міста. При цьому на виїзд перевірка буде лише вибірковою», - уточнив очільник МВС.

За його даними, в Україні найближчим часом буде створено перелік актуальних блокпостів, а ті, які до цього переліку не увійдуть, будуть прибрані.

«У такий спосіб буде покращено пересування транспортних потоків усередині нашої країни. Це заощадить час, пальне, а головне – сили і нерви людей, як цивільних, так і військових. У кого виникатимуть проблеми проїзду через блокпости, телефонуйте 102. Тримаймося. Ми обов’язково переможемо», - поінформував Монастирський.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-