МЗС радить українцям у росії звертатись на «гарячу лінію» для отримання допомоги

МЗС радить українцям у росії звертатись на «гарячу лінію» для отримання допомоги

Укрінформ
Міністерство закордонних справ радить громадянам України в рф для отримання невідкладної консульської допомоги звертатися на «гарячу лінію» телефоном або електронною поштою.

Як передає Укрінформ, відповідну пораду МЗС оприлюднило у Фейсбуці.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що у зв’язку зі збройною агресією та масованим вторгненням збройних сил РФ в Україну 24 лютого 2022 року було розірвано дипломатичні відносини між Україною та російською федерацією.

Посольство України в москві та консульські установи України на території рф були вимушені припинити виконання своїх функцій.

«У разі необхідності надання невідкладної консульської допомоги громадянам України, які перебувають на території рф, просимо звертатися на «гарячу лінію» МЗС: +38 044 238 15 88, або на електронну пошту mfa.hotline.cons@gmail.com», - порадили українські дипломати.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-