Загарбники діють дуже прагматично, гуманітарні коридори просто так не відкривають – Зеленський

Загарбники діють дуже прагматично, гуманітарні коридори просто так не відкривають – Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодного людського ставлення з боку російських загарбників немає, відкриття тих чи інших коридорів відбувається з тих чи інших прагматичних причин.

Про це він розповів під час інтерв'ю іноземним ЗМІ, повідомляє Укрінформ.

«Ми розблокували коридор Суми-Полтава, вивезли людей. Хочу сказати, вони (росіяни – ред.) діють досить прагматично. Там (у Сумах – ред.) були студенти, наприклад, з Індії, Китаю, вони (загарбники – ред.) відкрили, ми змогли вивезти завдяки цим студентам і людей наших – жінок, дітей… Усе не просто так відбувається, не просто так хтось із гуманітарних цілей з російських військових щось там відкрив. Подарунків жодних немає, людського ставлення жодного немає. Є так, як воно є», - зазначив Президент.

Він поділився, зокрема, тим, що російські загарбники не розуміють подекуди звичайних людських речей, як, наприклад, навіщо людям інсулін.

«Ми дуже стримано на це реагуємо, хоча могли реагувати жорсткіше, але повинні реагувати так, як воно допомагатиме і даватиме результат», - сказав Зеленський.

Він додав, що 12 березня до Маріуполя вирушив уже п’ятий гуманітарний конвой, і висловив сподівання, що цього разу нарешті вдасться евакуювати людей.

Як повідомляв Укрінформ, Україна в суботу відкриває гуманітарні коридори до Маріуполя, міста Пологи та низки населених пунктів Київщини й Сумщини.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-