Уряд відшкодує комунальні витрати громадам, які приймають переселенців

Уряд відшкодує комунальні витрати громадам, які приймають переселенців

Укрінформ
Уряд відшкодує комунальні витрати бюджетам громад, які безкоштовно прийматимуть переселенців.

Як повідомляється, постанова Кабінету Міністрів щодо компенсації комунальних витрат громадам, які надаватимуть прихисток переселенцям, була ухвалена 11 березня 2022 року, передає Укрінформ з посиланням на Мінрегіон.

Зазначається, що компенсацію витрат, пов'язаних з теплопостачанням, водопостачанням, водовідведенням, газопостачанням, купівлею дров, палетів та вугілля, отримають громади, які надали безкоштовний прихисток переселенцям у приміщеннях комунальної форми власності.

Для отримання відшкодування треба подати заяву до військової адміністрації та документи, що підтверджують оплату комунальних послуг.

Підкреслюється, що зробити це слід не пізніше третього робочого дня після звітного місяця.

Відшкодовуванню підлягають витрати на комунальні послуги, надані з 1 березня 2022 року.

"Дякую всім громадам, що гостинно приймають переселенців, які були вимушені покинути свої домівки через активні бойові дії. Ви піклуєтеся про переселенців, а ми спробуємо віддячити вам, відшкодувавши принаймні комунальні витрати», — наголосив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-