З оточених міст у п'ятницю вдалося врятувати понад 7 тисяч людей - Зеленський

З оточених міст у п'ятницю вдалося врятувати понад 7 тисяч людей - Зеленський

Укрінформ
Попри те, що російські загарбники зірвали роботу більшості гуманітарних коридорів, у п'ятницю вдалося врятувати 7144 особи, зокрема з Енергодара, Бучі, Гостомеля.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Попри все вдалося врятувати 7144 людини. З Енергодара, Бучі, Гостомеля та Козаровичів. І це 7144 причини, щоб і завтра, і післязавтра намагатися організувати порятунок для українців з оточених міст. Ми будемо це робити. Ми будемо робити все, щоб завезти в українські міста гуманітарний вантаж", - заявив глава держави.

Він констатував, що Маріуполь так і залишається заблокованим ворогом. "Російські війська не пропустили в місто нашу допомогу та продовжують катувати наших людей, наших маріупольців. Завтра все одно ми спробуємо ще раз. Ще раз направити їжу, воду та медикаменти для нашого міста”, - запевнив Президент.

При цьому він висловив упевненість, що Збройні сили України дадуть відповідь за кожну хвилину страждань українців. “І це не пафос, не погроза. Це - констатація реальності”, - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що завдяки евакуації гуманітарними коридорами вдалося вивезти вже 125 тисяч людей у безпечні зони.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-