Військовий психолог дав поради людям, які переховуються у підвалах

Військовий психолог дав поради людям, які переховуються у підвалах

Укрінформ
Оптимальним місцем перебування для цивільних мешканців у місті, яке розташоване в зоні бойових дій, є підвал, куди треба взяти запас води і теплі речі.

Як передає Укрінформ, таку пораду соціальний і військовий психолог Олег Покальчук дав у коментарі виданню «Лівий берег».

Він зазначив, що оптимальним місцем перебування для цивільних мешканців у місті, яке розташоване в зоні бойових дій, є підвал. А найнебезпечніші при перехресному вогні три перші поверхи - на цій висоті може залітати будь-що з будь-якого боку, застеріг Покальчук.

«Основне, що треба взяти із собою в підвал, це запас води. І теплі речі - обов'язково мають бути в теплі руки і голова. Тому що в стресі руки постійно мерзнуть. А коли мерзнуть руки, накриває відчуття безсилля. Якщо в руки тепло - людині затишно. Тож руки потрібно берегти, особливо нігтьову зону», - сказав соціальний і військовий психолог.

Він також порадив якнайшвидше пообрізати манікюри, тому що задертий ніготь в умовах війни - це висока можливість зараження. А на випадок, якщо доведеться блукати й брести, все має бути максимально спортивним.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні у п‘ятницю, 11 березня, на Донеччині, Запоріжжі, Харківщині, Київщині відкривається низка гуманітарних коридорів.

10 березня гуманітарні коридори в Україні запрацювали, зокрема, з Маріуполя, Волновахи, Ізюма, Сум, Тростянця та Краснопілля й низки міст поблизу столиці – Бучі, Бородянки, Ірпеня та Гостомеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-