ДБР відкрило 38 справ проти посадовців і правоохоронців за допомогу агресору

ДБР відкрило 38 справ проти посадовців і правоохоронців за допомогу агресору

Укрінформ
Державне бюро розслідувань відкрило 38 кримінальних проваджень за фактами допомоги українських посадовців та правоохоронців російській федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у ДБР.

“ДБР розслідує 38 проваджень щодо допомоги агресору українськими посадовцями та правоохоронцями. Викриття зрадників відбувається у тісній взаємодії з органами прокуратури та іншими правоохоронними органами. Провадження відкриті за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада)”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, серед іншого, слідчі ДБР розпочали кримінальні провадження проти кількох працівників поліції у Маріуполі та Херсоні, які вчинили державну зраду в умовах воєнного стану та перейшли на бік ворога.

У ДБР наголошують, що фіксують лише поодинокі випадки переходу правоохоронців на бік окупаційної російської влади.

“Переважна більшість не зраджує народові України і продовжує героїчно боронити нашу Батьківщину”, - зазначають у відомстві.

Також повідомляється, що правоохоронці виявляють і представників місцевого самоврядування, які активно підтримують та пропагують російську агресію. Зокрема, одного посадовця було затримано у Краматорську.

Такі дії фіксуються і на тимчасово захоплених рф територіях.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-