Після нашої перемоги відбудуємо усе, що зруйнував ворог – Зеленський

Після нашої перемоги відбудуємо усе, що зруйнував ворог – Зеленський

Відео
Укрінформ
Для кожного міста, яке постраждало від російської агресії, буде створена спеціальна державна програма для відбудови.

Про це у відеозверненні 10 березня сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Після війни, після нашої перемоги ми відбудуємо усе, що зруйнував ворог. Дуже швидко. Дуже якісно. Для кожного міста, яке постраждало, буде створена спеціальна державна програма. Для відбудови. Я вже доручив уряду почати розробку. Чернігів і Суми, Охтирка і Житомир, Ізюм, Маріуполь і всі-всі міста, до яких приходило зло, не бачитимуть і сліду від російського вторгнення. Найкращі архітектори. Найкращі компанії. Найкращі проєкти. Для кожного міста!» - сказав Зеленський.

Президент навів приклад Харкова, який зараз переживає найстрашніші страждання.

«Найстрашніші – з часів Другої світової війни. Салтівка, Олексіївка... Можливо, більшості українців ці назви нічого не скажуть. Але харківʼяни ПОЧУЮТЬ. Площа Свободи буде такою, що там буватимуть усі європейці! Полтавський шлях, Білгородське шосе, вулиця Мироносицька... Обласна дитяча лікарня, Харківський онкоцентр, Університет Каразіна, Палац праці, Бібліотека Короленка... Ми все відбудуємо! Я обіцяю. Харківʼяни побачать, що Україна – для них. І це по-справжньому», - сказав Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-