МОЗ ухвалило оперативні рішення для роботи під час війни

МОЗ ухвалило оперативні рішення для роботи під час війни

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я в умовах воєнного стану ухвалило деякі оперативні рішення для удосконалення роботи сфери охорони здоров’я.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці поінформував міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

Серед ухвалених МОЗ рішень, зокрема:

- дали юридичну можливість залучати студентів до роботи в аптеках для того, щоб перекрити наявні кадрові прогалини, які виникли у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України;

- урядом прийняли постанову про Деякі питання порядку проведення медико-соціальної експертизи на період дії воєнного стану на території України, якою передбачено, що на період воєнного стану рішення щодо продовження тимчасової непрацездатності за її наявності приймається без направлення на медико-соціальну експертизу лікуючим лікарем або лікарсько-консультативною комісією;

- закликали українців придбавати ліки, спираючись на їхню діючу речовину та доступність в аптеці, а не на торгову назву лікарського засобу;

- закупили та доставили в Україну понад 700 тис. одиниць наркотичних засобів, які використовуються в лікувальних закладах для знеболення поранених.

Також, за словами Ляшка, МОЗ узгодило можливість використання коштів Світового Банку (близько 45 млн доларів США) на забезпечення лікарень пріоритетним для воєнного стану медичним обладнанням.

Крім того, домоглися зупинення членства росії у Федерації європейських токсикологів та об’єднань токсикологів (EUROTOX). У МОЗ також працюють з фармацевтичними компаніями та виробниками медичного обладнання щодо призупинення їхньої роботи на території країни-агресора.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. Окупанти бомблять українські міста, руйнуючи соціальну інфраструктуру та спричиняючи гуманітарну катастрофу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-