Міносвіти відновлює навчання у тих регіонах України, де це можливо

Міносвіти відновлює навчання у тих регіонах України, де це можливо

Укрінформ
Міністерство освіти України ухвалило рішення про початок освітнього процесу в різних форматах у тих регіонах України, де це можливо.

Про це сказав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє Укрінформ.

Він нагадав, що з початком російського збройного вторгнення було оголошено про призупинення навчання на два тижні. Тепер вирішили освітній процес відновити, де це є можливо.

«Ми прийняли рішення про організацію і початок освітнього процесу в тих місцях і регіонах України, де це можливо. Може бути два варіанти – тимчасове призупинення освітнього процесу у регіонах, які потерпають від російської агресії, та організація освітнього процесу за дистанційною або змішаною формою навчання та погодження з ВЦА там, де це можливо», - сказав Шкарлет.

Будь-якому учаснику освітнього процесу – від дитячого садочка до студента чи учасника закладу післядипломної освіти - гарантується відновлення навчання у будь-якому форматі.

«Будь-яка дитина, яка змінила тимчасове місце проживання, може долучитися до будь-якої школи, програми. Сьогодні кожен директор, класний керівник готовий брати будь-яку дитину на дистанційну або на змішану форму навчання. Крім того, з понеділка ми запустимо єдину освітню платформу на базі Всеукраїнської школи онлайн з єдиним освітнім розкладом. Якщо хтось не може доєднатися до конкретної школи, зможе навчатися в дистанційному форматі», - зазначив міністр.

Він також додав, що для тих, у кого немає Інтернету, буде встановлено індивідуальний графік або надано академічну відпустку, або перенесено освітні нормативи на наступні семестри. Це стосується насамперед учасників бойових дій.

Для четвертого курсу бакалаврату і випускного курсу магістратури, за словами міністра, також буде встановлено зручний графік.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. Ворог завдає ракетних та авіаударів по українських містах. Зруйновано 202 школи. Освітній процес в Україні призупинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-