На кордоні спростили оформлення іноземних авто для потреб ЗСУ

На кордоні спростили оформлення іноземних авто для потреб ЗСУ

Укрінформ
Спрощено оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації, як гуманітарної допомоги для потреб українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.  

"З метою забезпечення високої мобільності та переміщення особового складу, майна ЗСУ та інших військових формувань в автомобільних пунктах пропуску через державний кордон здійснюється пропуск автомобілів високої прохідності (виключно позашляховики, мінівени, мікроавтобуси; седанів це не стосується)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для недопущення зволікання в оформленні транспортних засобів напрацьовано таку послідовність дій: 

1. При прибутті на в’їзд в Україну громадянин, що перебуває за кермом авто, проходить паспортний контроль, на який надається закордонний паспорт та будь-який документ на автомобіль з метою його ідентифікації.

2. Під час проходження митного контролю, відповідно до постанови КМУ №174 від 1 березня, водій (декларант) заповнює Декларацію про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, де зазначаються ПІБ особи декларанта, ПІБ водія (якщо це не одна особа), марка та номер машини, відправник, отримувач та пункт пропуску.

У розділі «Вид допомоги» вказуються дані самого транспортного засобу із зазначенням марки, моделі, VIN-коду; автомобіль оформлюється інспектором митниці як товар (гуманітарна допомога).

"Обов’язковою вимогою є наявність у водія (декларанта) документів (листів, звернень), що будуть підтверджувати набувача гуманітарної допомоги та мету ввезення. Також декларант вносить інформацію, що він зобов'язується зняти даний ТЗ з обліку", - додали в службі. 

Як повідомлялось, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-