Британські візи вже отримали 300 українських біженців

Британські візи вже отримали 300 українських біженців

Укрінформ
Кількість українських біженців, які отримали візи за новою схемою Великої Британії, зросла з приблизно 50 у неділю до 300.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС з посиланням на британське Міністерство внутрішніх справ.

У заяві міністерства зазначається, що було почато розгляд 17 700 заявок на возз'єднання з родинами. Для швидшої роботи було збільшено штат працівників, які розглядають запити біженців.

Майже 600 українських біженців застрягли у французькому Кале. Багато хто каже, що їм відмовили через відсутність документів.

Французькі чиновники повідомили BBC, що майже 300 особам було відхилено в спробі потрапити до Великої Британії. Людям у Кале сказали їхати до Парижа для отримання візи.

Деякі українці розповіли виданню, що лише на прийом у французькій столиці вони чекали понад тиждень.

Наразі понад 1,7 мільйона людей, які біжать від війни в Україні, більшість із них - до Польщі. За даними ООН, Польща прийняла 1 028 000 українських біженців, Угорщина - 80 тис., Молдова - 83 тис., Словаччина - 128 тис., Румунія - 79 тис., Росія - 53 тис., Білорусь - 406. Понад 183 000 людей переїхали з цих країн до інших країн Європи.

На відміну від Європейського Союзу, який дозволяє українцям трирічне проживання без візи, Велика Британія зберегла контроль над в’їздом, а прем’єр-міністр Борис Джонсон сказав, що було «розумно мати базову можливість перевіряти, хто в’їжджає» до країни. Існують два основних шляхи отримання британської візи для біженців: мають бути родичі у Великій Британії або призначений британський спонсор для їх перебування у країні.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-