У МВС спростовують будь-яку дискримінацію при перетині кордону

У МВС спростовують будь-яку дискримінацію при перетині кордону

Укрінформ
Інформація про дискримінаційні моменти на кордоні, тобто, кого пропускають, а кого - ні, і про те, що нібито прикордонники пропускають насамперед українців, а потім іноземців, є фейковою.

Як передає Укрінформ, про це поінформував начальник відділу організацій прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігор Матвійчук, повідомляє пресслужба МВС України у Фейсбуці.

«Такого нема. У першу чергу ми пропускаємо жінок і дітей, незалежно (від того – ред.), який колір шкіри і громадянство. Ніяких інших переваг під час перетину кордону наразі немає», - поінформував він.

Матвійчук також зазначив, що він гордий за своїх військовослужбовців, які принципово ставляться до таких людей, які пропонують прикордонникам неправомірну вигоду, та не беруть хабарів.

«Адже як так, чоловік, який має йти у військкомат, їде за кордон, і він хоче там пересидіти. Це не чоловіки. Чоловіки – це ті, які зі зброєю, які у формі, які готуються до оборони, або вже беруть участь в обороні країни», - зазначив Матвійчук.

Він заперечив, що прикордонники беруть хабарі на кордоні, і при цьому суми, від яких відмовляються прикордонники, сягають п’яти тисяч доларів та більше.

«Уявіть собі ситуацію, документи на кордоні перевіряють в більшості зараз жінки. Вона озброєна, біля неї стоїть автомат і вона оформляє чоловіка, який не в ту сторону повертається, а їде за кордон і пояснює, що у нього там діти, хоча у неї також діти і діти чекають вдома», - зазначив він.

Матвійчук підтвердив, що щоденно прикордонники виявляють і передають поліції по кілька десятків таких чоловіків.

Окремо він поінформував, що є категорія чоловіків, які дійсно мають право покинути територію України, і що це чітко визначено на законодавчому рівні.

«Це, наприклад батько, який один виховує трьох і більше дітей, який має дитину-інваліда, та інші категорії. А є випадки, коли й окремо приймаються рішення щодо чоловіків, які здійснюють гуманітарні рейси, інвалідів і щодо людей, які мають критичний стан здоров’я», - поінформував він.

Начальник відділу організацій прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України уточнив, що наразі на кордоні ситуація стабілізувалася і що вже немає такої невідомості та штовханини, що було збільшено кількість прикордонних нарядів, усе йде в плановому та спокійному режимі.

За словами Матвійчука, усі бажаючі можуть спокійно перетнути кордон.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-