У Чернівцях на площах міста розгортають народні кухні

У Чернівцях на площах міста розгортають народні кухні

Укрінформ
У Чернівцях на площах міста розгортають народні кухні. Там готуватимуть та безкоштовно роздаватимуть вимушеним переселенцям гарячу їжу.

Про це під час відеозвернення розповів начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук, передає Укрінформ.

Він відзначив гостинність буковинців, які продовжують приймати переселенців з інших областей.

"Тільки офіційно у комунальних закладах нашої області, у громадах ми розмістили понад 25 тисяч осіб. Сьогодні нам потрібна максимальна підтримка і допомога цим людям, які перебувають у Чернівецькій області. Ми допоможемо, чим зможемо - харчами, одягом, місцем для ночівлі. У першу чергу, ми спрямовуємо нашу допомогу сім'ям із дітьми, ми подбаємо про те, щоб діти мали можливість тут відчувати себе у комфорті. Але для людей, які потребуватимуть додаткового забезпечення, ми зараз розгортаємо народні кухні. І щодня на площах Чернівців годуватимуть безкоштовними гарячими обідами", - сказав Осачук.

Також він нагадав, що минулі роки мешканці Буковини потерпали від негоди, від великих паводків, які завдали значних збитків. Тоді область підтримували інші регіони, і разом впоралися з цією бідою.

"Але тепер настав час допомагати іншим. Тепер настав час не тільки відправляти гуманітарну допомогу в міста, окуповані ворогом, а й протягнути руку допомоги і прийняти біженців - жінок, дітей, учнів шкіл - усіх тих, хто потребує нашої допомоги сьогодні, щоб укритися від путінських бомбардувань і ракет", - додав начальник Чернівецької ОВА.

Він подякував нашим волонтерам, які працюють цілодобово і допомагають усім, чим можуть.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Російські війська планували провести операції із захоплення України з 20 лютого до 6 березня. Триває 12-а доба боротьби з російськими загарбниками.

Фото: molbuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-