Як перетнути кордон неповнолітнім - роз'яснення ДПСУ

Як перетнути кордон неповнолітнім - роз'яснення ДПСУ

Укрінформ
У Державній прикордонній службі пояснили умови перетину кордону неповнолітніми.

Як передає Укрінформ, про це ДПСУ повідомила у Фейсбуці.

За словами начальника відділу організацій прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігоря Матвійчука, при перетині кордону дітьми "протерміновані паспорти, внутрішні паспорти, свідоцтво про народження – все приймається, все вивчається. І дається право”.

"Без документів складніше, якщо іноземець, то нам треба якось ідентифікувати людину. Звичайно, ми будемо шукати, по ксерокопіям, ми вивчаємо все, для того, щоб встановити”, - додав він.

За словами Матвійчука, "діти неповнолітні, самі не зможуть перетнути кордон".

"Ми будемо вживати всіх заходів, щоб ідентифікувати дорослих. Якщо супроводжують бабусі, рідний дядько чи тітка", - підкреслив Матвійчук.

За його словами, якщо дітей перевозять знайомі або сусіди, то "це проблемно, відповідальність".

Прикордонники будуть встановлювати бажання батьків у перетині кордону дитиною.

Як сказав Матвійчук, "зараз загальне правило якось визначити важко. Ми в кожній ситуації вникаємо і розбираємось. По можливості встановлюємо контакти з батьками".

"У тому числі бувають організовані групи – вивозять з дитбудинків, є складнощі з багатьма документами. Дивлячись який регіон, чи там є можливість такі документи виготовити чи це регіон, де окупант зараз вже повністю і немає можливості для роботи державних органів і установ. Все індивідуально", - додав Матвійчук.

Як повідомляв Укрінформ, за 6 березня з України виїхали понад 117 тисяч осіб, більшість у напрямку Польщі, через що у пунктах пропуску знову утворилися черги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-