Через західний кордон за добу з України виїхали понад 117 тисяч осіб

Через західний кордон за добу з України виїхали понад 117 тисяч осіб

Укрінформ
За минулу добу, 6 березня, з України виїхало понад 117 тисяч осіб, більшість у напрямку Польщі, через що на пунктах пропуску знову утворилися черги.

Про це у Фейсбуці повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України, передає Укрінформ

«Минулої доби на виїзд з України прослідувало понад 117 тисяч осіб. Більшість подорожуючих - 84 тисячі людей – для виїзду обрали пукти пропуску на польській ділянці. У результаті цього відбулося значне накопичення людей і автомобілів. Прикордонники України, а також їх іноземні колеги вживають усіх можливих заходів для пришвидшення пропускних процедур на виїзд з України», - зазначено у повідомленні.

Загалом, 6 березня державний кордон України на західній ділянці перетнули майже 134 тисячі осіб та понад 16 тисяч транспортних засобів. Пасажиропотік залишився на рівні попередньої доби, але кількість людей, що очікують на перетин кордону залишається досить значною.

Прикордонники наголошують, що до ЄС можна потрапити не лише через українсько-польський кордон. На кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Румунією, а також з Молодовою пункти пропуску майже порожні або завантажені мінімально.

«Радимо перевіряти їх завантаженість на Фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Оновлена інформація подається кожні три години», - додає західне управління Держприкордонслужби.

Також зазначається, що минулої доби до України повернулися 16,5 тисяч осіб, з яких близько 13 тисяч – громадяни України, які у цей тривожний час їдуть боронити Батьківщину.

Усі пункти пропуску на західному кордоні працюють у цілодобовому режимі. Також прикордонники та митники продовжують оформлювати гуманітарну допомогу для українського населення та наших захисників. До слова, за минулу добу на західних кордонах було оформлено майже 900 транспортних засобів з благодійними вантажами.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-