Від початку війни лікарні отримали понад 400 тонн медикаментів - Ляшко

Від початку війни лікарні отримали понад 400 тонн медикаментів - Ляшко

Укрінформ
За 11 днів війни до закладів охорони здоров'я України доставлено понад 400 т медикаментів та медичних засобів на загальну суму понад 6,5 млн доларів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я, передає Укрінформ.

«Сьогодні завдяки скоординованості уряду, МОЗ, міжнародних партнерів, місцевої влади, бізнесу та волонтерів ми бачимо, що наші заклади охорони здоров'я отримують необхідні медикаменти для порятунку життів українців. За 11 днів нам вдалося зібрати величезний обсяг медичних засобів. Нині ми направили їх в центральні, південні та східні регіони України, в лікарні, які найбільш дотичні до зони бойових дій», – сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Зазначається, що найбільше фармацевтичної допомоги до України надійшло з Польщі, Латвії, Великої Британії та Данії. Також медикаментами забезпечують міжнародні організації, як-от ВООЗ та UNICEF.

До збору медичних засобів долучився і бізнес: Teva, Bayer, Novonordisk, Pfizer, Nestle, Medtronic, Sanofi, Eric, Stada, «Біофарма», «Фармак», Благодійний фонд Рината Ахметова, об’єднання німецьких клінік ім.Ернста фон Бергмана, поінформували у МОЗ.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-