Уряд за минулий тиждень допоміг виїхати з України понад 130 тисячам іноземців

Уряд за минулий тиждень допоміг виїхати з України понад 130 тисячам іноземців

Укрінформ
Уряд України за минулий тиждень допоміг виїхати з країни понад 130 тис. іноземців, у тому числі студентам з Індії, Китаю, Туркменістану та Узбекистану.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ, оприлюдненій у Фейсбуці.

«За минулий тиждень уряд України допоміг виїхати з країни понад 130 тис. іноземців, у тому числі 10 тис. індійських, 2,5 тис. китайських 1700 туркменських і 200 узбецьких студентів», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС заперечили існування в Україні будь-якої дискримінації, у тому числі за ознаками раси, кольору шкіри чи національності.

«Українська влада дуже серйозно ставиться до всіх випадків нерівного ставлення, в тому числі, коли йдеться про перетин державного кордону іноземними громадянами. Ми продовжуємо надавати підтримку іноземним громадянам, щоб вони мали змогу якомога швидше та безпечніше залишити територію України», - запевнили українські дипломати.

У МЗС привернули увагу до того, що попри надзвичайно складні умови, український уряд продовжує цілодобово тримати всі пункти пропуску на західному кордоні відкритими. Максимально спрощено проведення перевірки та реєстрації, а перелік необхідних документів зведено до мінімуму.

У зовнішньополітичному відомстві звернулися до громадян усіх національностей, які перетинають кордон, з проханням дотримуватись закону та правопорядку, мати підготовлені документи, бути максимально організованими та виявляти взаємну повагу та розуміння до всіх на кордоні.

У МЗС також закликали дипломатичні представництва інших країн бути більш активними в об’єднанні зусиль щодо евакуації своїх громадян із зон конфлікту, а всі іноземні уряди - вимагати від президента Путіна, щоб він негайно припинив свою війну проти України.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-