В Україну за минулу добу доставили 3500 тонн гуманітарної допомоги – Мінсоцполітики

В Україну за минулу добу доставили 3500 тонн гуманітарної допомоги – Мінсоцполітики

Укрінформ
В Україну минулої доби (4 березня) доставили 3500 тонн гуманітарної допомоги. Зокрема, медикаменти, продукти харчування та інші важливі товари, які необхідні для задоволення життєвих потреб людей. 

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

«Ми спростили всі можливі процедури для постачальників та отримувачів гуманітарної допомоги для того, щоб вона надходила вчасно. Митниці, логістичні склади працюють на повну. Обласні військово-цивільні адміністрації та координаційні штаби напрацювали алгоритми роботи з гуманітарною допомогою від поширення за кордоном інформації про потреби, перетину кордону, обробки на логістичних складах до взаємодії з організаціями та логістики України», - заявила вона.

За словами Лазебної, в результаті злагодженої роботи обсяги допомоги зростають щодоби. Наприклад, якщо 3 березня надійшло 2500 тонн гуманітарної допомоги, то станом на 4 березня – вже 3500 тонн.

“Це продукти харчування, одяг, засоби особистої гігієни, медикаменти та медичне обладнання, інші товари, необхідні для задоволення життєвих потреб людей, які вимушено змінили місця проживання, постраждали від воєнних дій, а також тих, які доєднались до територіальної оборони. Нам допомагає весь світ!», - наголосила вона. 

Як повідомлялось, Українські та польські митники забезпечують максимальне спрощення оформлення громадян та гуманітарних вантажів. 

Як повідомлялось, президент РФ Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Збройні сили України та підрозділи територіальної оборони дають жорстку відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-