З Одещини до Румунії та Польщі вивезли вже 713 дітей-сиріт

З Одещини до Румунії та Польщі вивезли вже 713 дітей-сиріт

Фото
Укрінформ
Із Одещини до Румунії та Польщі успішно евакуйовані 713 вихованців із 33-ох дитячих будинків, інтернатів, центрів соціально-психологічної реабілітації, навчальних та реабілітаційних закладів, центрів професійної освіти, патронатних та опікунських сімей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Одеської обласної державної адміністрації в Фейсбуці.

Зазначається, що в цю вимушену подорож маленькі мешканці Одещини вирушили через війну з Росією, разом із дорослими, які їх супроводжують, всього більше 800 осіб.

Всі діти – вихованці 33 закладів з Одеської області: дитячих будинків державного та сімейного типу, інтернатів, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, навчальних та реабілітаційних закладів, центрів професійної освіти, патронатних та опікунських родин.

Евакуація проводилась залізничним сполученням та за допомогою парому починаючи з 3 березня.

Перша група евакуйованих дітей уже прибула до кінцевого пункту в Румунії. Другу групу дітей, що направлялись до Польщі, на «стику» рейсів у Ковелі зустріли, нагодували й розмістили у закладах освіти міста. Пізніше колона автобусів вирушила до Польщі.

За словами заступниці голови Одеської облдержадміністрації Світлани Фабрикант, щоб усе пройшло оперативно й без паніки, об’єднали зусилля державні структури, місцева влада, бізнесмени, підприємці та волонтери.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-