Пошук житла для біженців: на сайті «Прихисток» відтепер є аналог BlaBlaCar

Пошук житла для біженців: на сайті «Прихисток» відтепер є аналог BlaBlaCar

Укрінформ
Функціонал сайту «Прихисток», який допомагає знайти житло для людей, що залишили свої домівки у зв’язку із вторгненням РФ, розширили, тепер на сервісі можна знайти і осіб, які готові відвезти евакуйованих у різні точки України.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, що багато людей намагається виїхати із різних міст у західний регіон, тож був створений сайт «Прихисток», де можна було розмістити оголошення щодо житла, де могли розміститися вимушені переселенці. Зараз через цей сайт уже понад 5 тисяч людей запропонували своє житло.

«Ми розширили цей сайт. Ми розуміємо, що є величезною проблемою не лише знайти житло, а і як добратися, тобто логістика. Ми, по суті, інтегрували іще один блок на сайті «Прихисток», на якому ви можете знайти людей, які готові везти вас у ті чи інші точки України. По суті, це такий собі сервіс BlaBlaCar, тільки у нинішніх воєнних умовах», - сказав Денисенко.

Він наголосив, що все це безкоштовно.

«Це наша українська вітчизняна війна, і ми допомагаємо один одному, тому що ми – один народ, і ми обов’язково переможемо», - сказав Денисенко.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

38 країн направили спільне звернення до МКС провести розслідування військових злочинів Росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-