В Україні спростили перетин кордону для дітей із прийомних сімей чи дитбудинків

В Україні спростили перетин кордону для дітей із прийомних сімей чи дитбудинків

Укрінформ
Кабінет Міністрів удосконалив правила перетину державного кордону під час війни дітьми із прийомних сімей чи дитячих будинків сімейного типу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на Урядовому порталі.

“Враховуючи, що в Україні проводяться воєнні дії та з метою гарантування безпеки та збереження життя і здоров’я дітей, спрощено правила виїзду з України дітей, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою, піклуванням і не досягли 18-річного віку, оскільки багато громадських об’єднань, які працюють за кордоном з дітьми, готові організувати виїзд дітей групами”, - ідеться у повідомленні.

1 березня прийнято постанову Кабінету Міністрів № 179, якою доповнено пункт 24 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою уряду від 27 січня 1995 року № 57.

Змінами передбачено, що виїзд з України дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сімейних формах виховання і не досягли 18-річного віку, здійснюється у супроводі законного представника або іншої уповноваженої ним особи за наявності письмового погодження органу опіки та піклування чи військовою адміністрацією.

Крім того, виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима, або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків.

“Прийняті зміни дають можливість забезпечити виїзд за кордон дітей в умовах введення на території України надзвичайного або воєнного стану з метою їх збереження життя та здоров’я”, - ідеться у повідомленні.

З метою якнайякіснішої реалізації змін і належної допомоги дітям та сімʼям з дітьми при перетині кордону для забезпечення їхньої безпеки Мінсоцполітики спільно із представниками уповноваженого Верховної Ради з прав дитини, Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, Проєкту технічної допомоги „Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe) і МБО „Партнерство „Кожній дитині” підготовлено відповідні рекомендації місцевим органам влади, військовим адміністраціям, переглянути які можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що від початку російського вторгнення в Україну на територію ЄС прибули більше мільйона українців, які рятуються від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-