Канада пом’якшила візові вимоги для українських біженців

Канада пом’якшила візові вимоги для українських біженців

Укрінформ
Федеральний уряд Канади створив дві нові тимчасові міграційні програми для українських біженців. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у Оттаві оголосив міністр імміграції Канади Шон Фрейзер.

“Канада готова прийняти українців, які рятуються від путінської війни, й ми не встановлюватимемо обмежень на кількість заявників, яких приймемо за цими програмами”, - сказав Фрейзер.

За його словами, перша міграційна програма спрямована на допомогу українцям, яким потрібен тимчасовий безпечний притулок на час війни в Україні, і які не мають наміру емігрувати назавжди. “Ми скасовуємо більшість вимог, які існують для наших звичайних віз. Аби відповідати критеріям цієї програми, охочим треба буде заповнити просту заявку та надати біометричні дані для безпекової перевірки”, - зазначив міністр.

Він додав, що Канада вже доправила необхідне для забору біометричних даних обладнання та персонал до “Варшави, Відня, Бухареста й 30 інших локацій у Європі”. “Усі, хто приїде до Канади за цією новою програмою, зможе також отримати відкритий дозвіл на роботу чи навчання, що дозволить їм працевлаштуватися до будь-якого канадського роботодавця або піти на навчання у будь-який навчальний заклад”, - пояснив міністр.

Фрейзер уточнив, що ті, хто приїде до Канади за цією програмою, зможуть залишатися в країні два роки.

Він додав, що Канада також “видаватиме відкриті дозволи на роботу українським працівникам, студентам та відвідувачам, які наразі знаходяться в Канаді та не можуть повернутися додому”.

Зазначається, що подання заяв за цією програмою буде безкоштовним, як і більшість інших міграційних документів для українців.

Друга нова міграційна програма стосуватиметься людей, охочих емігрувати до Канади, і які вже мають у країні родичів. “Ми дозволимо ширшому колу родичів переселятися до Канади, у порівнянні з нашими звичними програмами. Ми тісно співпрацюватимемо із українською громадою в Канаді, аби фіналізувати цю програму протягом найближчих тижнів”, - запевнив міністр.

У Канаді проживає більше 1,3 млн людей українського походження. Це - найбільша українська громада за межами України та РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-