Перестаньте боятись та почніть говорити правду – Нацрада звернулась до медіа Росії

Перестаньте боятись та почніть говорити правду – Нацрада звернулась до медіа Росії

Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення звертається до всіх українських журналістів, редакторів та блогерів, усіх, хто має знайомих серед російських медійників, з проханням поширити заклик для протидії російській пропаганді.

Текст звернення опубліковано на сайті медіарегулятора, передає Укрінформ.

«Журналісти, ведучі, редактори всіх російських медіа! Зараз час перестати боятися і почати говорити правду. Вас слухають та дивляться мільйони. Ви можете вплинути на ситуацію, виконати свій журналістський обов'язок. З обох боків тисячі жертв та їх кількість збільшується з кожною хвилиною. Зволікати не можна! Виходьте в ефір з правдивою інформацією або відмовляйтеся від хибної трансляції. Розкажіть матерям про тисячі загиблих та полонених російських солдатів! Опирайтесь цензурі!» - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, мовами пропагандистів уже достатньо людської крові. Історія знає моменти, коли російські журналісти ставали совістю своєї країни, її надією та рушійною силою змін.

«1991 року ви змогли зупинити танки в Москві, 2022-го ви можете уберегти світ від ядерної війни. Наразі йдеться не лише про долю росіян та українців. Від вас залежить те, ким ви будете і як житимете після цієї війни», - наголосили у Національній раді.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого країна-агресор Російська Федерація за вказівкою свого глави Володимира Путіна оголосила війну Україні та розпочала масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та житлові будинки у містах та селах. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-