За день-два всі продуктові магазини, аптеки й заправки прийматимуть банківські картки - ОП

За день-два всі продуктові магазини, аптеки й заправки прийматимуть банківські картки - ОП

Укрінформ
Протягом дня-двох в усіх продуктових і аптечних мережах, а також на заправках можна буде розраховуватися банківськими картками, влада активно працює із власниками бізнесу.

Як повідомляє Укрінформ, у цьому запевнив заступник глави Офісу Президента України Ростислав Шурма.

Так він відповів на численні коментарі під своїм попереднім постом, автори яких скаржаться на відмову приймати платіжні карти на АЗС, в торговельній і аптечній мережах по всій країні. “Протягом дня-двох всі продуктові і аптечні мережі, заправки будуть приймати карти. Зараз із ними йде активна робота. Більше того, будуть видавати готівку під карти”, - запевнив Шурма.

Раніше він попросив громадян розраховуватися за покупки за допомогою платіжних карток - через труднощі з доставкою готівки. "Розраховуйтеся, де можливо, банківськими картками, не готівкою! Готівку складно перевозити по країні. Банківська система України працює, і так буде надалі. Зменшіть ризики для себе, магазинів та інкасаторів", - написав Шурма.

Як повідомлялося, з таким же проханням до українців звернувся Національний банк. “У цей непростий час кожен з нас може зробити внесок у фінансову оборону! Такий крок допоможе зберегти життя інкасаторів, які поповнюють банкомати, а також дозволить зекономити ваш час і не стояти в чергах до банкоматів. Долучися до фінансової оборони країни!” — йдеться у повідомленні пресцентру Регулятора.

В НБУ запевнили, що банківська система працює, розрахунки картками проходять. Жодних заборон на такі розрахунки немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-