Пенсійний фонд розпочав підготовку документів на виплату пенсій за березень

Пенсійний фонд розпочав підготовку документів на виплату пенсій за березень

Укрінформ
Пенсійний фонд України розпочав підготовку документів на виплату пенсій за березень 2022 року - у строки, визначені законодавством.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"Виплата пенсії у березні буде забезпечуватись у строки, визначені законодавством, та з урахуванням особливостей, передбачених постановою Кабінету Міністрів від 26 лютого 2022 р. № 162 Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану", - йдеться у повідомленні.

Згідно з законодавством пенсія виплачується щомісяця у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України незалежно від задекларованого або зареєстрованого місця проживання пенсіонера, зокрема організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій.

У разі тимчасової зміни фактичного місця проживання одержувача виплата пенсії йому здійснюється шляхом переказу коштів без відкриття рахунка у банку на підставі звернення (особистого, за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку чи в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг) до органів Пенсійного фонду України.

Виплата пенсії може здійснюватися без урахування строків, визначених частиною першою статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Тобто, у разі необхідності, виплатний період може бути продовжено після 25 числа.

Як повідомлялося, з 1 березня для 10,2 млн українців пенсії та соціальні виплати зростуть на 14%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-