ВАКС засудив Гримчака до 10 років в'язниці

ВАКС засудив Гримчака до 10 років в'язниці

Укрінформ
23 лютого Вищий антикорупційний суд засудив ексзаступника міністра тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна, його ув'язнили негайно в залі суду.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Суд визнав Гримчака винним у скоєнні таких злочинів як – шахрайство, підбурювання до замаху на давання хабаря посадовцям, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд змінив Гримчаку запобіжний захід на утримання під вартою до набуття чинності вироку.

До цього Гримчак був під нічним домашнім арештом.

Читайте також: З Гримчака зняли електронний браслет

Крім того, ВАКС задовольнив цивільний позов прокурора САП щодо утримання з Гримчака майже 980 000 грн майнової шкоди. Водночас суд додатково стягнув з ексзамміністра ще 200 000 грн судових витрат.

Вирок ВАКС може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його оголошення в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Як повідомлялося, Юрія Гримчака і брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали 14 серпня 2019 року у справі про вимагання 1,1 мільйона доларів хабарів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Перед затриманням вдома у заступника міністра пройшов обшук. Їм інкримінували злочин за статтею про шахрайство.

15 серпня 2019-го Гримчаку та Овдієнку оголосили підозру. За версією слідства, «бралися кошти на погодження проєктів будівництва та реконструкції будівель та споруд» і «вирішення цивільного позову у Верховному суді». Спочатку у грудні з-під варти звільнили Овдієнка, а пізніше після зменшення втричі застави звільнили і Гримчака – він мав носити електронний браслет, здати закордонний паспорт і перебувати під нічним арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-