В областях з режимом НС можуть запровадити комендантську годину

В областях з режимом НС можуть запровадити комендантську годину

Укрінформ
В областях, де діє режим надзвичайного стану, може бути запроваджена комендантська година у разі ухвалення відповідного рішення.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу, відповідаючи на питання, чи передбачається запровадження комендантської години в регіонах, де введено надзвичайний стан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колеги, в залежності від ситуації. Штаб, який буде знаходитись на тій чи іншій території, може приймати ті чи інші рішення… Ще раз наголошую: за необхідності. Ніхто не буде когось кошмарити. Але забезпечувати безпеку у разі необхідності – це наш обов’язок, наше завдання», - наголосив Данілов.

Читайте також: В Україні сьогодні починається призов резервістів

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони України запропонувала ввести режим надзвичайного стану на всій території України, крім Донецької і Луганської областей. Після рішення РНБО Президент має видати указ про НС в окремих областях, який упродовж двох днів повинна затвердити Верховна Рада на пленарному засіданні.

Надзвичайний стан в Україні може бути введено на строк не більш як 30 діб і не більш як 60 діб в окремих її місцевостях.

У разі необхідності НС може бути продовжений Президентом, але не більш як на 30 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-