«єПідтримка»: на оплату послуг ЖКГ вже спрямували близько 39 мільйонів

«єПідтримка»: на оплату послуг ЖКГ вже спрямували близько 39 мільйонів

Укрінформ
З коштів державної програми "єПідтримка" близько 39 мільйонів гривень уже спрямовані на оплату житлово-комунальних послуг.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міністерство розвитку громад та територій, про це повідомив його очільник Олексій Чернишов.

За його даними, загалом у межах "єПідтримки" на отримання виплат в "Дію" були подані понад 8,9 млн заявок, оформлені 10 млн карток, витрачені 3,5 млрд грн.

Можливість оплати послуг ЖКГ за кошти програми стала доступною 14 лютого для вакцинованих українців віком від 60 років.

"Функція оплати комунальних послуг за кошти "єПідтримки" діє більше тижня. І за цей період уже близько 39 мільйонів гривень були спрямовані на оплату платіжок у межах цього функціоналу. Термін користування коштами від "єПідтримки" подовжено. Їх можна витратити впродовж дев’яти місяців з дня зарахування, а не чотирьох, як це було раніше", - підкреслив Чернишов.

Детальніше про проєкт "єПідтримка" можна дізнатися на офіційному порталі.

Читайте також: Українці витратили 1,2 мільярда на книги за програмою «єПідтримка»

Як повідомляв Укрінформ, державна програма "єПідтримка" офіційно запрацювала 19 грудня 2021 року. Вона передбачає виплату тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти може отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку "Дія" зелений COVID-сертифікат вакцинації.

З 14 березня в рамках "єПідтримки" українцям, які щепляться від COVID-19 бустерною дозою, нараховуватимуть додатково 500 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-