Українці витратили 1,2 мільярда на книги за програмою «єПідтримка»

Українці витратили 1,2 мільярда на книги за програмою «єПідтримка»

Укрінформ
За програмою "єПідтримка" на книжкові магазини українці витратили 1,2 мільярда гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

"За перші два місяці зі старту єПідтримки майже 9 мільйонів українців отримали від держави кошти за вакцинацію. 3,4 млрд грн громадяни вже витратили. Традиційним лідером за витратами коштів є придбання книжок. На літературу українці витратили 1,2 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Так, найпопулярнішими за видами витрат у сфері культури та креативних індустрій стали:книжкові магазини – 1,2 млрд грн; кінотеатри – 711 млн грн; театри, концерти та розважальні послуги – 364 млн грн.

Читайте також: Майже 8 мільйонів українців отримали виплати в межах програми єПідтримка

Як повідомляється, з 14 лютого українці старші 60 років можуть витратити 1000 грн, нараховану за програмою єПідтримка, також на оплату житлово-комунальних послуг. За минулий тиждень вони витратили на це майже 28 млн грн. Незабаром, з 14 березня, таку можливість також матимуть люди з інвалідністю І та ІІ груп.

У МКІП нагадали, що відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі громадяни України від 14 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, українцям, які щепляться від COVID-19 бустерною дозою, з 14 березня нараховуватимуть додатково 500 грн у межах президентської ініціативи "єПідтримка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-